Analýza trhu práce v okrese Písek v letech 2015-2021 - Bayernheimerová, Klára; Lakotová, Lenka; Zamrazilová, Eva, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Bakalářská práce analyzuje trh práce v okrese Písek v letech 2015–2021, následně komparuje vybrané okresy Jihočeského kraje. Teoretická část definuje základní pojmy a koncepty související s trhem práce. Je popsán charakter pandemie koronaviru. Praktická část pracuje s databázemi ČSÚ, MPSV a ČSSZ. K vyhodnocení diferencí mezi jednotlivými okresy je použita srovnávací metoda, která ukazuje, že v komparaci s vybranými okresy je na tom trh práce v okresu Písek nejlépe. Dlouhodobě drží nejnižší podíl nezaměstnaných osob v kraji. Samotné město Písek vyniká velkým podílem malých a středních podniků. Stanovená hypotéza, že pandemie koronaviru negativně ovlivnila trh práce v okrese Písek je falsifikována, a to především díky dobrému podnikatelskému prostředí, podpůrným programům města Písek v době sílící pandemie a velkému stabilnímu zaměstnavateli v podobě průmyslové zóny Písek-Sever. Pro setrvání trhu v dobré kondici je nutné dále podporovat podnikatele, kteří jsou v důsledku vládních opatření omezeni. S příchodem koronavirové recese, bude právě průmyslová zóna hlavním podpůrným bodem pro udržení stability.
Vedoucí práce: Lenka Lakotová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses