Vliv pandemie COVID-19 na spotřební chování na trhu sportovních potřeb v českém online prostředí - Štěcha, Libor; Koudelka, Jan; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Tato diplomová práce se zabírá tématikou pandemie COVID-19 a jejího dopadu na spotřební trh. Přesněji pak na e-commerce trh se sportovním vybavením. Práce se skládá z části teoretické a praktické. Cílem teoretické práce bylo vymezit základní problematiku spotřebního chování a základní modely, které obnáší. Důraz byl kladen na model Podnět – Odezva. Druhou polovinou teoretické části byly prezentovány dosavadní zjištění o pandemii COVID-19 a jejího vlivu na spotřební chování, sportovní návyky a trh e-commerce, včetně online trhu se sportovním vybavením. Praktická část je věnována představení vybrané společnosti, popisu hlavní konkurence a analýze interních dat z pohledu změn zákaznické báze a vývoje produktových kategorií v pandemických vlnách. Pro účely naplnění cíle byl uskutečněn primární kvalitativní výzkum ve formě individuálních hloubkových rozhovorů. Témata okruhů otázek i následná analýza rozhovorů se opírala o cíl diplomové práce. V závěru jsou prezentovány výsledky výzkumu a porovnány se sekundárními daty. Následuje doporučení autora pro využití poznatků pro další vývoj vybrané společnosti.
Vedoucí práce: Jan Koudelka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses