Komparace zdravotního systému České republiky a Dánska v období 2010 - 2020 - Dostálová, Tereza (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací zdravotních systémů v České republice a v Dánsku. Teoretická část nabízí popis zdravotních systémů a vysvětlení pojmů souvisejících s problematikou. V praktické části jsou oba systémy analyzovány a komparovány podle výše výdajů na zdravotnictví, dostupnosti poskytované zdravotní péče a podle demografických ukazatelů. Zdravotní systém Dánska je vyhodnocen jako efektivnější než zdravotní systém České republiky.