Komparace zdravotního systému České republiky a Dánska v období 2010 - 2020 - Dostálová, Tereza; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Lakotová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2021)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací zdravotních systémů v České republice a v Dánsku. Teoretická část nabízí popis zdravotních systémů a vysvětlení pojmů souvisejících s problematikou. V praktické části jsou oba systémy analyzovány a komparovány podle výše výdajů na zdravotnictví, dostupnosti poskytované zdravotní péče a podle demografických ukazatelů. Zdravotní systém Dánska je vyhodnocen jako efektivnější než zdravotní systém České republiky.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses