Analýza rozhodovacího procesu ve vybraném podniku - Semushina, Daria (2021)
Cílem této bakalářské práce je pomocí aplikaci metod manažerského rozhodování navrhnout řešení stávajících problémů vybraného podniku. V prvním úseku teoretické části práce byly nejdříve vysvětleny pojmy manažerského rozhodování a popsané jednotlivé prvky rozhodovacího procesů. Druhý úsek teoretické části se věnoval metodologií. Byly popsané různé metody sloužící k přijetí rozhodování a základní metodou pro zpracování praktické části byla zvolena metodika Kepner-Tregoe. Praktická část aplikuje problematiku manažerského rozhodování na aktuální situaci, kdy společnost nazývána jako Pizzerie X se potýká s problémem snížení zisku. Pomocí nástrojů kauzální analýzy byly definovány příčinu vzniku problému. Hodnocení variant řešení problému probíhalo stanovením vah kritérii s použitím metody preferenčního pořadí a následnou aplikaci metody Kepner-Tregoe s bodováním a váženým součtem variant. Byly zvoleny dvě varianty řešení v podobě jejich synergií, tj. současném uplatnění. Závěr praktické části popisuje rizika spojená s výběrem stanovených variant řešení problému a návrhy na jejich snížení.