Strategická analýza rodinné firmy s vlastním finálním produktem - Nedomlel, Jan; Hnilica, Jiří, 1976-; Sieber, Patrik, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce „Strategická analýza rodinné firmy s vlastním finálním produktem“ je zaměřena na zpracování strategické analýzy rodinné firmy SOMA Lanškroun a identifikaci faktorů úspěchu. V teoretické části je na základě rešerše domácí i zahraniční literatury rozebrána problematika rodinného podnikání, jeho vývoj, výhody, nevýhody a proces nástupnictví. Dále jsou vysvětleny pojmy z oblasti strategického řízení a představeny nástroje týkající se strategické analýzy vnitřního i vnějšího prostředí podniku a SWOT analýzy. Praktická část obsahuje aplikaci těchto nástrojů na konkrétní firmu, které slouží jako podklad pro identifikaci silných a slabých stránek, příležitostí a hrozeb. V rámci každé analýzy jsou identifikovány důležité faktory úspěchu firmy SOMA. Výstupem provedených analýz je formulace strategických doporučení pro danou firmu a souhrnná identifikace faktorů úspěchu.
Vedoucí práce: Jiří Hnilica
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses