Agilní interní audit - Šlenčaková, Nadija (2021)
Diplomová práce se zabývá agilním interním auditem, jeho implementací a srovnáním s tradičním rámcem. První část představuje základy projektového řízení, které jsou klíčové pro porozumění celého konceptu. Druhá část je zaměřena na tradiční pojetí interního auditu, požadavky v rámci této profese a samotný průběh auditu. Je zde definován pojem agilní interní audit ve srovnání s tradičním auditem. Následně jsou představeny oblasti ovlivňující úspěšnou implementaci agilního auditu a proces realizace. Třetí část definuje relevantní faktory pro kvalitativní analýzu. Data jsou získána pomocí rozhovorů s odborníky působícími v oblasti interního auditu a následně je provedena analýza, která zkoumá názor interních auditorů na problematiku agilního auditu. Závěrečná část prezentuje případovou studii, která popisuje rozdíly mezi tradičním a agilním procesem interního auditu z hlediska organizace a řízení.