Agilní interní audit - Šlenčaková, Nadija; Pelák, Jiří, 1977-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Diplomová práce se zabývá agilním interním auditem, jeho implementací a srovnáním s tradičním rámcem. První část představuje základy projektového řízení, které jsou klíčové pro porozumění celého konceptu. Druhá část je zaměřena na tradiční pojetí interního auditu, požadavky v rámci této profese a samotný průběh auditu. Je zde definován pojem agilní interní audit ve srovnání s tradičním auditem. Následně jsou představeny oblasti ovlivňující úspěšnou implementaci agilního auditu a proces realizace. Třetí část definuje relevantní faktory pro kvalitativní analýzu. Data jsou získána pomocí rozhovorů s odborníky působícími v oblasti interního auditu a následně je provedena analýza, která zkoumá názor interních auditorů na problematiku agilního auditu. Závěrečná část prezentuje případovou studii, která popisuje rozdíly mezi tradičním a agilním procesem interního auditu z hlediska organizace a řízení.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses