Nabídka a poptávka po službách mateřských škol v České republice - Zelinková, Barbora (2021)
Diplomová práce se zabývá trhem služeb mateřských škol v České republice. Práce obsahuje základní informace o fungování trhu a jeho specifikách. Rozebírá právní rámec a způsoby financování. Podrobně se věnuje faktorům, které ovlivnily vývoj fungování mateřských škol, a jejich konkurenční prostředí. Zabývá se také jejich spotřebiteli, kdy rozebírá jejich preference a faktory rozhodovacího procesu. V praktické části analyzuje vývoj nabídky a poptávky na základě statistických dat mezi lety 1995 až 2020 a následně predikuje vývoj do roku 2050. Na tuto část navazuje výzkum mezi spotřebiteli, který ověřuje hypotézy definované v předchozích částech.