Nabídka a poptávka po službách mateřských škol v České republice - Zelinková, Barbora; Rusmichová, Lada; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2021)
Diplomová práce se zabývá trhem služeb mateřských škol v České republice. Práce obsahuje základní informace o fungování trhu a jeho specifikách. Rozebírá právní rámec a způsoby financování. Podrobně se věnuje faktorům, které ovlivnily vývoj fungování mateřských škol, a jejich konkurenční prostředí. Zabývá se také jejich spotřebiteli, kdy rozebírá jejich preference a faktory rozhodovacího procesu. V praktické části analyzuje vývoj nabídky a poptávky na základě statistických dat mezi lety 1995 až 2020 a následně predikuje vývoj do roku 2050. Na tuto část navazuje výzkum mezi spotřebiteli, který ověřuje hypotézy definované v předchozích částech.
Vedoucí práce: Lada Rusmichová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses