Customer Centric Reporting - Jež, David (2021)
Cílem této MBA práce je analytická podpora procesu zákaznické retence v prostředí české nadnárodní firmy zabývající se počítačovou bezpečností. Tato podpora spočívá ve vytvoření analytických nástrojů ve společnosti takovým způsobem, aby bylo možné analyzovat, měřit, predikovat a vyhodnocovat zákaznické chování a zvyky, jež budou dalším vstupem pro rozhodování v rámci jednotlivých interních procesů firmy. Celá iniciativa je poháněna transformací podnikové strategie, kdy se chce společnost stát více „Customer-Centric“. Tedy firmou, jejíž rozhodování je bezpodmínečně řízeno potřebami zákazníků. První část práce popisuje business prostředí, ve kterém je celý projekt realizován včetně definice toho, co Customer Centricity strategie představuje. V druhé části je zanalyzován a popsán vybraný podnikový proces, jež bude analyticky podpořen, a na kterém bude zároveň demonstrován přínos celého projektu. Mimo to sekce stanovuje způsob navrhovaného řešení. Třetí část práce je věnována zdokumentování postupu realizace projektu – vytvoření jednotné datové zákaznické platformy, modelu strojového učení pro predikci zákaznické odchodovosti a nástroje pro analýzu sentimentu nad daty zákaznické zpětné vazby. Závěrečná část pak hodnotí přínos dodaného projektu, a to jak z pozice autora, tak především z pohledu uživatelů, pro které byl projekt primárně řešen.