Pokročilá datová analýza ve fotbalu - Krejčí, Jiří; Novotný, Ota, 1971-; Pém, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2021)
Datová analytika v průběhu několika minulých let pronikla i do sportu, zejména do oblasti posuzování sportovního výkonu. Vlivem obrovského nárůstu objemu dat také zde vzniká koncept Data-Driven klubů, které mají za cíl být úspěšnější na základě vhodného využití dat a z nich získaných informací. Hlavní myšlenkou této práce je využít opačný model, kde si hráči budou moci sami udělat analýzu, která fotbalová soutěž by pro jejich styl hry byla nejvhodnější, tak aby byl zachován jejich kariérní růst.Primární cílem této práce je za využití modelů umělé inteligence doporučit nejvhodnější fotbalovou soutěž hráči ve fotbale na pozici středního obránce na základě jeho herních dat. Sekundárním cílem práce je za využití stejného modelu, doporučit fotbalovému týmu hráče s největším potenciálem být úspěšný v dané lize dle specifikace a parametrů zadaných klubem.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Závěrečná práce - Institut celoživotního vzdělávání (MBA)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet