Nástroj pro analýzu a řízení datové kvality - Fabera, Petr (2021)
Závěrečný projekt MBA programu Data & Analytics for Business Management se věnuje využití datové analytiky pro řízení kvality dat a reportingu. Cílem práce bylo vyvinout „proof-of-concept“ analytického nástroje pro řízení datové kvality a využít výsledky analýzy v denní rutině a při rozhodování o prioritách oddělení Řízení dat v ČSOB, a.s.. Úvod práce je věnován možnostem řízení a monitoringu datové kvality. Následující část představuje strukturu Datové organizace ČSOB, odpovědnosti oddělení Řízení dat a popisuje přednosti a nedostatky centrálních nástrojů pro monitoring datové kvality, které se v ČSOB využívají. Závěrečná část ukazuje datovou architekturu, vývoj nástroje DQP a použití výstupů v procesech řízení kvality dat. V závěru je zhodnoceno využívání DQP a datové analytiky při řízení datové kvality.