Ekonomický restart lázeňství v Karlovarském kraji po covidové pandemii - Oktábec, Karel (2021)
Diplomová práce se zabývá tématem lázeňství v Karlovarském kraji a jeho ekonomickému restartu po koronavirové pandemii, která zasáhla celý svět na začátku roku 2020. S ohledem na zavřené hranice a četná vládní opatření se stal cestovní ruch, kam spadá i samotné lázeňství, jedním z nejvíce postižených odvětví. Negativní dopady pandemie na cestovní ruch a lázeňství v Karlovarském kraji v roce 2020 byly obrovské, a to hlavně z důvodu vysokého úbytku zahraničních turistů, kteří jsou pro kraj velmi důležitým zdrojem příjmů. Dopady se také projevily v hospodaření lázeňských společností, výnosy poklesly meziročně o více než polovinu a většina z těchto společností se dostala do hlubokých ztrát. Tyto dopady pomohly zmírnit různé programy realizované na podporu cestovního ruchu a lázeňství. V návaznosti na to jsou v poslední části obsažena doporučení k ekonomickému restartu lázeňství v Karlovarském kraji.