Pojištění kybernetických rizik - Shapoval, Ilona; Ducháčková, Eva, 1958-; Vyskočil, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2021)
Tato diplomová práce se zabývá podrobnější analýzou pojištění kybernetického rizika na českém trhu. Hlavním cílem práce je analýza specifik nabízených produktů pojištění kybernetických rizik na českém trhu. V teoretické části je definován termín kybernetické riziko, kybernetický útok a jsou popsány nejznámější kybernetické incidenty. Ve druhé kapitole je krátce popsaná historie vzniku kybernetického pojištění, uvedená hlavní specifika a vymezen termín silent cyber. Třetí kapitola se věnuje regulaci. Praktická část je zaměřená na analýzu pojistného trhu z pohledu kybernetických rizik. Ve čtvrté kapitole a dalších jsou analyzované pojistné podmínky produktů kybernetického pojištění, dále provedená diskuse o výši pojistného a možnosti zavedení povinného pojištění. Poslední kapitola vyhodnocuje postavení kybernetického pojištění na trhu a možné budoucí trendy rozvoje pojištění.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses