Inovativnost Švédska - Svobodová, Eva; Jiránková, Martina, 1967-; Kohut, Dominik; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá inovativností Švédského království, příčinami a faktory, které k ní vedly. Inovace mají rozhodující význam pro ekonomiku k udržení konkurenceschopnosti. Švédsko patří k inovačním lídrům a může být inspirací pro Českou republiku. Specifická švédská ekonomika se pravidelně umisťuje na předních příčkách žebříčků inovativnosti. První kapitola má za cíl zhodnotit význam inovací pro ekonomiky, jejich zdroje a vliv na ekonomický růst. Druhá kapitola nabízí pohled na možné příčiny inovativnosti Švédska. Jako možné příčiny inovativnosti byly identifikovány a analyzovány tři oblasti: podnikatelské prostředí, školství a systém vzdělávání a inovační politika.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses