Kolik stojí 1 vězeň? - Stránská, Monika; Svoboda, Michal, 1983-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Diplomová práce „Kolik stojí 1 vězeň?“ má za cíl zjistit plnou nákladovou náročnost jednoho vězně ve Věznici Nové Sedlo za rok 2020. Ta spadá do celku Vězeňská služba České republiky, která představuje organizační složku státu financovanou z veřejných rozpočtů, tedy i z peněz běžných občanů. Praktická část práce se zabývá kalkulací nákladů vězně právě z pohledu veřejné služby. Pro její stanovení jsou náklady nejprve rozčleněny do několika stejnorodých skupin podle principů manažerského účetnictví. Na jejich základě je navržen modelový kalkulační vzorec, do nějž jsou v závěru aplikována konkrétní data. Ve Věznici Nové Sedlo činila plná nákladová náročnost jednoho vězně za rok 2020 celkem 400 788,25 Kč (na den 1 098,05 Kč).
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses