Ekonomika privátní zubní praxe - Svoboda, Daniel (2022)
Předmětem bakalářské práce je především popis financování soukromé zubařské praxe. V teoretické části se setkáme především s představením stomatologického trhu. Jeho velikost a strukturu v čase. Dále je zaměřena na výdaje a náhrady pojišťoven, jak na absolutní, tak na individuální úrovni. Teoretická část je zakončena vysvětlením minutové kalkulace. Praktická část již pracuje s konkrétními hodnotami privátní zubní praxe, kalkulaci aplikuje a výsledné hodnoty jsou srovnávány s kompenzacemi od pojišťoven. Následně jsem nastínil současný problém spojený s náhradami a jeho možná východiska.