Finanční a strategická analýza společnosti TRANSENERGY s.r.o. - Nikolić, Neda (2022)
Cílem diplomové práce bylo provedení finanční a strategické analýzy společnosti „TRANSENERGY s.r.o.“ v období 2015–2019. Analýza byla provedena na základě zdrojů dostupných na webových stránkách obchodního rejstříku a informací poskytnutých vedením společnosti. Diplomová práce je rozdělená do dvou části na metodickou a praktickou, kde jsou po teoretické interpretaci, hodnoty ukazatelů vypočteny a podrobné okomentovány. Všechny ukazatele finanční analýzy byly porovnány s ukazateli nejvýznamnějších konkurentů. Část finanční analýzy bude zaměřena na horizontální a vertikální analýzu rozvahy a výkazu zisku a ztráty společnosti „TRANSENERGY, s.r.o., poměrové ukazatele a bankrotní a bonitní modely. Strategická analýza společnosti se zaměří na analýzu prostředí společnosti, kde po identifikaci hlavních faktorů ovlivňujících naši společnost budou navržena doporučení do budoucna. Závěrečná část práce byla věnována předpokladu budoucího finančního plánu pro roky 2021 a 2022 kde na základě osobních poznatků a výsledku analýz byla popsaná doporučení pro další vývoj společnosti.