Využití GAS modelu ke sledování vývoje útočných a obranných sil fotbalových týmů v Evropě - Zavřel, Ivan (2022)
Bakalářská práce Využití GAS modelu ke sledování vývoje útočných a obranných sil fotbalových týmů v Evropě se zabývá propojením fotbalu a statistiky. Cílem práce je představit model určený k sledování vývoje útočných a obranných sil fotbalových týmů. Pomocí tohoto modelu bude zároveň možné předpovídat výsledky fotbalových utkání. Představeny jsou 3 modely, ke kterým jsou odhadnuty parametry pro Premier League (Anglie), Bundesligu (Německo) a La Ligu (Španělsko) pro sezóny 2008/09 až 2020/21. Pro každou z lig nejlépe performoval jiný model.