Využití GAS modelu ke sledování vývoje útočných a obranných sil fotbalových týmů v Evropě - Zavřel, Ivan; Holý, Vladimír; Tomanová, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Bakalářská práce Využití GAS modelu ke sledování vývoje útočných a obranných sil fotbalových týmů v Evropě se zabývá propojením fotbalu a statistiky. Cílem práce je představit model určený k sledování vývoje útočných a obranných sil fotbalových týmů. Pomocí tohoto modelu bude zároveň možné předpovídat výsledky fotbalových utkání. Představeny jsou 3 modely, ke kterým jsou odhadnuty parametry pro Premier League (Anglie), Bundesligu (Německo) a La Ligu (Španělsko) pro sezóny 2008/09 až 2020/21. Pro každou z lig nejlépe performoval jiný model.
Vedoucí práce: Vladimír Holý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses