Optimalizace procesů marketingových aktivit firmy Restartgym - Novák, Jakub (2022)
Diplomová práce se zabývá vybranými procesy organizace. Cílem této práce je identifikace procesů s kritickými místy a jejich následná optimalizace. K dosažení zvoleného cíle bude provedena podrobná analýza vybraných procesů, kde na zákla-dě této analýzy budou identifikovány procesy, které jsou klíčové pro efektivní mar-keting společnosti. Teoretická část se zaměřuje na podnikové procesy z hlediska je-jich charakteristiky, klasifikace, způsobu hodnocení a nejsou zde opomenuty meto-diky, vedoucí k jejich zlepšování. Dále je v teoretické rešerši zmíněná kapitola, týkají-cí se marketingového mixu 7P a problematiky brandingu v oblasti marketingu. V metodologické části jsou charakterizovány metody a postupy, které jsou pro řešení problému použity. Analytická část práce se zabývá procesem analýzy a tvorby mapy procesů v oblasti marketingových aktivit. Součástí je realizovaný smíšený výzkum, který je podkladem pro následnou optimalizaci analyzovaného procesu. Ve výzku-mu je využita smíšená strategie (kvantitativní a kvalitativní přístup), kde tyto metody probíhají paralelně a v závěru jsou společně interpretovány. První metoda je kvanti-tativní v podobě dotazníkového šetření a druhá metoda kvalitativní v podobě pomo-cí polostrukturovaného rozhovoru s panem Marcelem Tláškem, majitelem firmy. Tento výzkum je stěžejním podkladem pro optimalizaci procesu, zejména pro nale-zení kritických míst, která jsou pro optimalizaci nejefektivnější. Vystává zde ovšem otázka, jestli daná optimalizace dokáže vyhovět trhu či zlepšit procesy a přinést tak efektivitu pro řízení marketingu.