Porovnání dvou oddělení strojírenské firmy XY v otázkách týkajících se stresových situací a přístupu k psychohygieně - Třesohlavá, Karolína (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním dvou oddělení strojírenské firmy XY v otázkách týkajících se stresových situací a přístupu k psychohygieně. Teoretická část, ke které byla provedena literární řešerše, je založena na odborné české i zahraniční literatuře k tématům stresu, stresových faktorů, únavy, duševní hygieny a prevence stresu. V praktické části byl aplikován kvalitativní výzkum, při kterém se dvě skupiny pracovníků na manažerských pozicích zúčastnily polostrukturovaných rozhovorů. Odpovědi respondentů byly následně analyzovány a porovnávány mezi sebou. Cílem této práce bylo porovnat skupinu manažerů působících v administrativě se skupinou manažerů z výrobního prostředí stejné firmy XY v rámci stresových situací, stresorů, únavy a přístupu k psychohygieně. Výzkumný projekt zmapoval společné i rozdílné znaky skupin.