Porovnání dvou oddělení strojírenské firmy XY v otázkách týkajících se stresových situací a přístupu k psychohygieně - Třesohlavá, Karolína; Hubinková, Zuzana, 1971-; Kasemová, Sára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním dvou oddělení strojírenské firmy XY v otázkách týkajících se stresových situací a přístupu k psychohygieně. Teoretická část, ke které byla provedena literární řešerše, je založena na odborné české i zahraniční literatuře k tématům stresu, stresových faktorů, únavy, duševní hygieny a prevence stresu. V praktické části byl aplikován kvalitativní výzkum, při kterém se dvě skupiny pracovníků na manažerských pozicích zúčastnily polostrukturovaných rozhovorů. Odpovědi respondentů byly následně analyzovány a porovnávány mezi sebou. Cílem této práce bylo porovnat skupinu manažerů působících v administrativě se skupinou manažerů z výrobního prostředí stejné firmy XY v rámci stresových situací, stresorů, únavy a přístupu k psychohygieně. Výzkumný projekt zmapoval společné i rozdílné znaky skupin.
Vedoucí práce: Zuzana Hubinková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses