Osobní segment city logistiky v městě Almaty a Almatinské oblasti - Nurmukhanova, Karina (2022)
Bakalářská práce je věnována problematice systému osobní dopravy ve městě Almaty a Almatinské oblasti. Cílem bakalářské práce je popsat a identifikovat aktuální stav dopravního systému ve městě Almaty a Almatinské oblasti coby klíčového segmentu city logistiky, prozkoumat možnosti vývoje a navrhnout řešení stávajících problémů. Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí. Teoretická část je zaměřena na vysvětlení základních pojmů souvisejících s městskou hromadní dopravou a popsání druhů osobní dopravy. Praktická část je věnována popisu města Almaty a Almatinské oblasti, současnému stavu dopravy ve městě, stávajícím problémům a návrhu rozvoje dopravního systému v budoucnosti. Na závěr jsou uvedeny návrhy na zlepšení dopravního systému ve městě.