EET jako nástroj k efektivnímu vybírání daní - Podobský, Jaroslav (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou efektivnosti systému elektronické evidence tržeb ve sledovaném období 2016 – 2019. Cílem práce je provést analýzy, jejichž výsledkem je ověření efektivnosti systému EET. Pozornost je věnována zejména růstu tržeb, dopadům do daně z přidané hodnoty (včetně způsobu výpočtu těchto přínosů) a celkové ekonomické efektivnosti systému EET vůči vynaloženým nákladům státu na jeho správu. Na základě výsledků formuluji doporučení a vyvozuji závěr, že za současných podmínek je systém EET dostatečně efektivní a nedoporučuji jeho ukončení.