Nelegální práce a komparace vybraných ukazatelů mezi ČR a SR - Pěčová, Kateřina; Kaczor, Pavel; Syrovátka, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2023)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nelegální práce. V teoretické části práce shrnuje základní pojmy a rizika spojené s nelegálním zaměstnáním. V praktické části práce analyzuje vývoj v České republice a ve Slovenské republice. Data získaná z dostupných zdrojů, především z oficiální statistik orgánů kontrolujících nelegální práci v daných státech jsou analyzována a komparována. Dále se praktická část věnuje vnímání problematiky nelegální práce v České republice. Pomocí dotazníkového šetření zaměřeného na širokou veřejnost a následně v užším pojetí na osoby mladší 18 let, jsou zjištěny názory respondentů. Práce si klade za cíl srovnání vybraných ukazatelů mezi Českou a Slovenskou republikou a podrobnější zjištění vnímání nelegální práce v České republice.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses