Fondy kvalifikovaných investorů v ČR - Surý, Jakub (2023)
Diplomová práce se zabývá analýzou fondů kvalifikovaných investorů v České repub-lice. V práci je popsán právní rámec upravující fungování těchto fondů a celého kapitálového trhu. Dále je pozornost upřena na hedgeové fondy, jakožto na obdobu fondů kvalifikovaných investorů v USA a na celý kapitálový trh v USA včetně tamní legislativy. Oblast legislativy týkající se kapitálových trhů zejména pak FKI a hedge-ových fondů je podrobena podrobnějšímu srovnání. V závěru práce se věnuji porovnání vybraných fondů kvalifikovaných investorů s otevřenými podílovými fondy dle předem určených parametrů a vyhodnocení, zda fondy kvalifikovaných in-vestorů přinášejí svým investorům nějaké výhody.