Vykazování znehodnocených dluhových finančních aktiv dle IFRS 9 - Oravcová, Lucia; Zelenka, Vladimír, 1961-; Novotný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Táto diplomová práce se zabývá vykazováním znehodnocených dluhových finančních aktiv dle standardu IFRS 9, který se pokouší naplnit potřebu co nejlépe předpovědět rizikovost znehodnocení bankami držených finančních aktiv a zároveň upozorňovat uživatele finančních výkazů na finanční aktiva, jejichž znehodnocení je evidentní. Jejím hlavním cílem je popsat vybrané složitější oblasti vykazování těchto nástrojů jednak z pohledu finančního výkaznictví obecně a také mírně z pohledu informačně-technologického. Práce také vymezuje vybrané problémové oblasti spojené s vykazováním těchto nástrojů jako vykazování úrokového výnosu plynoucího ze znehodnocených dluhových finančních aktiv, oblast vykazování nakoupených nebo vzniklých znehodnocených dluhových finančních aktiv, a nakonec se znehodnocenými aktivy úzce propojenou definici selhání v souladu s pokynem k řízení nevýkonných expozic a její možný vliv na vykazování dluhových finančních nástrojů.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses