Vztah občanů k regulaci : Případ daňových předpisů a protiepidemických opatření v EU - Hejhalová, Veronika; Zídková, Hana; Síbrtová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zabývá nalezením podobnosti v chování občanů jako černých pasažérů v oblasti veřejných financí (konkrétně v oblasti daní) a v oblasti veřejného zdraví – osoba, co neplatí daně a užívá veřejné statky v porovnání s osobou, která se nenechá očkovat a prosperuje z kolektivní imunity. Hlavním cílem je analýza souvislosti mezi mírou dodržování daňových předpisů (za použití dat o výši daňových úniků) a mírou dodržování protiepidemických opatření v souvislosti s pandemií Covid-19 (za využití dat o proočkovanosti) v jednotlivých členských státech Evropské unie.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses