Účetní a daňové motivy realizace přeměn v České republice - Skřivánková, Klára; Lukeš, Jáchym; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tématem diplomové práce je teoretické vymezení fenoménu přeměn obchodních korporací podle zákona č. 125/2008 Sb., o přeměnách obchodních společností a družstev. Práce popisuje také účetní řešení přeměn, především fúzí a rozdělení, podle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví a prováděcí vyhlášky č. 500/2002 Sb., pro podnikatele. Daňová problematika je rozebírána zejména pohledem daně z příjmů právnických a fyzických osob v souladu se zákonem č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. V praktické části je provedena analýza na vybraném vzorku transakcí přeměn uskutečněných v České republice v průběhu roku 2017. V závěru práce jsou detailněji popsány vybrané specifické transakce.
Vedoucí práce: Jáchym Lukeš
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses