Paneurópsky osobný dôchodkový produkt (PEPP) - Falatová, Dominika (2023)
Starobný dôchodok je téma, ktorá zasahuje do života každého občana. Diplomová práca je zameraná na rozbor a analýzu Paneurópskeho osobného dôchodkového produktu. Práca analyzuje demografický vývoj obyvateľstva, ktorý momentálne vo veľkom bojuje so starnutím obyvateľov, hlavne v Európe, čo má dopad na penzijné produkty. Zameriava sa na dôchodkový systém v Českej republike a zároveň poukazuje na trendy iných dôchodkových systémov v Európe. Za hlavný cieľ práce sa považuje predstavenie nového produktu PEPP v rámci Českej republiky, ale aj v iných členských krajinách Európskej únie.