Aktuální trendy ve společnostech Insurtech - Koňařík, Tomáš; Daňhel, Jaroslav, 1943-2025; Drahokoupil, Matěj; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Moje diplomová práce je zaměřena na nové technologické inovace a trendy v pojišťovnictví, které se obecně nazývají insurtech. Cílem práce je vytvoření uceleného textu s přehledem všech nových termínů a pojmů označujících technologické novinky. Analýza Insurtechu je provedena z globálního pohledu se zaměřením na náš pojistný trh. V první kapitole je popsána základní charakteristika insurtechu a jeho současný vývoj. Další kapitoly jsou zaměřeny na vysvětlení nových pojmů a modelů pojištění jako jsou například peer-to-peer model pojištění, mikropojištění, internet věcí, umělá inteligence, analýza velkých dat a další. Poslední kapitola obsahuje základní problémy, které je nutné řešit v rámci regulace insurtechu a výhled to budoucna tohoto segmentu trhu se zaměřením na pojištění autonomních vozidel.
Vedoucí práce: Jaroslav Daňhel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses