Odpisy majetku jako nástroj daňové politiky - Šípoš, Martin (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou daňových odpisů v České republice, Německu a Velké Británii. V práci jsou zkoumány způsoby, kterými je možné ve vybraných státech daňově odpisovat majetek a zároveň jsou zde popsány příslušné části legislativy daňových zákonů. Následně jsou porovnávány vybrané sekce legislativ předmětných států. Mimo toto srovnání se práce zaobírá také způsoby, jakými vybrané státy reagovaly na ekonomické krize skrze daňové odpisy.