Odpisy majetku jako nástroj daňové politiky - Šípoš, Martin; Tepperová, Jana; Muzaeva, Petimat; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá problematikou daňových odpisů v České republice, Německu a Velké Británii. V práci jsou zkoumány způsoby, kterými je možné ve vybraných státech daňově odpisovat majetek a zároveň jsou zde popsány příslušné části legislativy daňových zákonů. Následně jsou porovnávány vybrané sekce legislativ předmětných států. Mimo toto srovnání se práce zaobírá také způsoby, jakými vybrané státy reagovaly na ekonomické krize skrze daňové odpisy.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses