Využití informací z účetní závěrky na odhad tržní ceny akcií finančními analytiky - Ptáček, Petr; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Diplomová práce se zabývá faktory ovlivňujícími přesnost finančních analytiků při odhadech klíčových finančních ukazatelů, jako jsou zisky na akcii, tržby a volné peněžních toky. Výzkum je proveden na vzorku 100 největších společností, dle tržní kapitalizace, obchodovaných na London Stock Exchange. Analytická přesnost je pozitivně ovlivněna počtem analytiků pokrývajících společnost, a naopak negativně ovlivněna růstem společnosti. Práce se dále zabývá otázkou, zda jsou tyto predikce relevantní informací pro investory a ovlivňují tržní cenu akcie. Jako relevantní se ukazují pouze predikce zisků na akcii, u zbylých dvou kategorií predikcí vztah prokázán není.
Vedoucí práce: David Procházka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses