Správa daní v oblasti převodních cen ve světle judikatury - Kotlánová, Veronika; Tepperová, Jana; Finardi, Savina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Tato diplomová práce se zaměřuje na problematiku správy daní v oblasti převodních cen. Hlavním cílem práce je analýza rozsudků Nejvyššího správního soudu a jejich dopad na správu daní v této oblasti. První část je věnována teoretickému představení převodních cen vč. detailního rozboru zákonného ustanovení, který o této problematice pojednává. Následně je analyzován vývoj tohoto ustanovení, a to od data účinnosti zákona o daních z příjmů až po současnost. V poslední části této práce je provedena analýza dostupných údajů o rozsudcích v oblasti převodních cen, jako je celková délka trvání soudního sporu či úspěšnost stran, a v neposlední řadě provedením obsahové analýzy a indukce jsou z vybraných rozsudků tvořeny ucelené, přehledné a konkrétní závěry.
Vedoucí práce: Jana Tepperová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses