Transparentnost hospodaření vybraných nestátních neziskových organizací - Holec, Tomáš; Jošt, Marek; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2023)
Cílem této diplomové práce je potvrzení nebo vyvrácení hypotézy, že vybrané nestátní neziskové organizace nebudou v prováděné analýze transparentnosti hodnoceny hůře než známkou „Velmi dobře“. Tato diplomová práce je rozdělena na dvě části. V první části se detailně věnuji vybraným nestátním neziskovým organizacím a transparentnosti. Mezi vybrané nestátní neziskové organizace jsem zvolil obecně prospěšné společnosti, nadační fondy a ústavy. V rámci definování pojmu transparentnost se zaměřuji nejen na kritéria, která jsou zákonem určena jako povinná, ale i na taková kritéria, která by měla být zveřejňována dobrovolně. Z těchto kritérií vycházím při provádění analýzy transparentnosti, které se věnuji v druhé části diplomové práce. Výsledky této analýzy jsou v závěru shrnuty a vyhodnoceny.
Vedoucí práce: Marek Jošt
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses