Význam zahraničních stáží a studijních pobytů v osobním a profesním životě - Hájíčková, Katka (2023)
Cílem této práce je identifikovat vliv zahraničních studijních pobytů a stáží na osobní rozvoj a profesní cestu studentů a absolventů Vysoké školy ekonomické v Praze. V teoretické části jsou představeny základní pojmy z oblasti osobního rozvoje a profesní cesty a následně jsou popsány jednotlivé výměnné programy a stáže, které studenti mohou během studia na vysoké škole využít. V praktické části jsou využity dvě formy výzkumu - kvantitativní a kvalitativní metoda. Kvantitativní metodou je dotazníkové šetření, které se cílí na jedince, kteří absolvovali zahraniční pobyt. Kvalitativní metodou je strukturovaný rozhovor, který cílí na profesionály v oblasti personalistiky. Pomocí daných výzkumů je identifikován vliv zahraničních pobytů na osobní a profesní rozvoj.