Význam zahraničních stáží a studijních pobytů v osobním a profesním životě - Hájíčková, Katka; Khelerová, Vladimíra, 1961-; Matysová, Kamila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Cílem této práce je identifikovat vliv zahraničních studijních pobytů a stáží na osobní rozvoj a profesní cestu studentů a absolventů Vysoké školy ekonomické v Praze. V teoretické části jsou představeny základní pojmy z oblasti osobního rozvoje a profesní cesty a následně jsou popsány jednotlivé výměnné programy a stáže, které studenti mohou během studia na vysoké škole využít. V praktické části jsou využity dvě formy výzkumu - kvantitativní a kvalitativní metoda. Kvantitativní metodou je dotazníkové šetření, které se cílí na jedince, kteří absolvovali zahraniční pobyt. Kvalitativní metodou je strukturovaný rozhovor, který cílí na profesionály v oblasti personalistiky. Pomocí daných výzkumů je identifikován vliv zahraničních pobytů na osobní a profesní rozvoj.
Vedoucí práce: Vladimíra Khelerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses