Marketingová komunikace udržitelných značek módy na Instagramu - Celuchová, Vendula; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2023)
Tato diplomová práce se zabývá marketingovou komunikací udržitelných značek módy na Instagramu. Hlavním cílem práce je doporučit vhodný způsob komunikace na sociální síti Instagram pro udržitelné značky módy na českém trhu. Práce je rozdělena do čtyř kapitol, kdy první kapitola je věnována online marketingu a je zde poukázáno na důležitost sociálních sítí pro marketing firem se zaměřením na Instagram, na který se tato diplomová práce soustředí. Druhá kapitola je zaměřena na udržitelnou módu a je zde představen tzv. zelený spotřebitel nebo také český a americký trh s udržitelnou módou spolu s momentální situací a trendy na těchto trzích. Třetí kapitola představuje vztah marketingu firem a udržitelné módy, vymezuje pojmy „zelený marketing“ a tzv. greenwashing, věnuje se certifikátům udržitelné módy a v neposlední řadě je zde představen sekundární výzkum v podobě analýzy komunikace udržitelných značek na americkém a českém trhu, kde je poukázáno na aktuální trendy a způsoby komunikace vybraných amerických a českých značek udržitelné módy na Instagramu. Čtvrtá kapitola je věnována praktické části, konkrétně primárnímu kvantitativnímu výzkumu ve formě dotazníkového šetření mezi českými uživateli Instagramu sledujícími udržitelné značky módy. Na závěr je navržena vhodná komunikace pro české značky udržitelné módy.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses