Aplikace zásad odpovědného zadávání veřejných zakázek, podle zákona o zadávání veřejných zakázek, na zlepšení zadavatelského prostředí v ČR - Kuchařová, Martina; Jurčík, Radek, 1971-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2023)
Tématem této diplomové práce je seznámení se zásadami odpovědného zadávání zakotvenými v zákoně o zadávání veřejných zakázek a možnost aplikace některých témat a příležitostí odpovědného zadávání v oblasti veřejných zakázek v České republice. Teoretická část práce se zaměřuje především na jednotlivá ustanovení zákona o zadávání veřejných zakázek, které jsou vyjádřením transpozice Směrnice č. 2014/24/EU jako zásadního právního zdroje týkajících se aspektů odpovědného zadávání na úrovni Evropské unie. V této části práce jsou rovněž popsána nejvýznamnější metodická stanoviska k odpovědnému zadávání a dále jednotlivé konkrétní příležitosti sociálně odpovědného zadávání, přičemž jsou nastíněny možnosti a limitace při jejich praktické aplikaci ve veřejných zakázkách. V rámci praktické části jsem se zaměřila na veřejné zakázky související s projektem výstavby nového sídla Nejvyššího kontrolního úřadu, u nichž jsem identifikovala ve značném rozsahu využití inovativních metod při zadávání a snahu zadavatele o co nejširší praktické využití zásad odpovědného zadávání. Závěr diplomové práce se zabývá způsoby implementace zásad odpovědného zadávání do procesu zadávání veřejných zakázek.
Vedoucí práce: Radek Jurčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses