Umění v době krize : evaluace dopadů pandemie Covid-19 na divadelní sektor v ČR - Grosman, Jakub; Patočka, Jiří, 1951-; Petrová, Pavla, 1969-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Pandemie Covid-19 měla výrazný dopad na oblast scénického umění, zejména na oblast divadel, u kterých byla výrazně testována jejich odolnost vůči krizím. Výzkumná práce analyzovala prvotní dopad a reakci 146 zúčastněných divadelních organizací v ČR. Práce zjišťovala odlišnou dynamiku dopadu na různé segmenty divadelních organizací. Práce zkoumala závislosti mezi proměnnými výkonu divadelní organizace před krizí (během roku 2019) a dopadu pandemie C-19 na provoz divadelní organizace pro veřejná a nezávislá divadla za použití korelační a regresní analýzy. Práce identifikuje klíčové indikátory odolnosti odlišných segmentů divadelních organizací vůči potencionálním krizím. Veřejně zřizovaná divadla byla více odolná vůči prvním dopadům pandemie a byla lépe připravena na možné ekonomické výkyvy než tzv. nezávislá divadla, která byla více zasažena.
Vedoucí práce: Jiří Patočka
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations