Vztah mezi pracovním výkonem a odpočinem - Frantsen, Sofya; Kučera, Dušan; Cejthamr, Václav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Předložená diplomová práce se zabývá vztahem mezi pracovním výkonem a odpočinkem. Zdánlivě protichůdné faktory spolu úzce souvisí, a zdárný chod firem závisí právě na umění vyváženého přístupu k oběma faktorům. Cílem práce je formulovat srozumitelnou filozofii pro vztah mezi pracovním výkonem a odpočinkem; identifikovat klíčové faktory, jak pozitivní, které podporují vhodný model a řád, tak i naopak negativní, které omezují a ubírají na pracovním výkonu a celkové duševní rovnováze a spokojenosti zaměstnance. Práce nejprve analyzuje zvolené pojmy, definice a jevy v pracovním prostředí, poté zkoumá reálnou situaci na základě odpovědi 11 dotázaných respondentů z 3 různě velkých firem. Závěr práce reflektuje dříve získané informace a analyzuje vztah mezi pracovním výkonem a odpočinkem a role managementu v dodržení rovnováhy mezi těmito pojmy.
Vedoucí práce: Dušan Kučera
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses