Návrh reportingového řešení problematiky studijní neúspěšnosti na vysokých školách - Baláček, Daniel; Maryška, Miloš; Cirkovsky, Tomas; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2023)
Cílem této diplomové práce je vytvoření pilotního reportingového řešení pro problematiku studijní neúspěšnosti na vysoké škole pro společnost dolphin consulting, a.s. Toto řešení sestává z klasifikačních modelů pro predikci studijní úspěšnosti a reportingové aplikaci, která pokrývá oblast studijní neúspěšnosti na vzorové univerzitě a která integruje vytvořené klasifikační modely. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část nejprve popisuje problematiku studijní úspěšnosti na českých vysokých školách. Dále se teoretická část práce věnuje problematice dobývání znalostí z databází a blíže popisuje vybrané populární klasifikační metody. Nakonec teoretická část vymezuje pojmy report a dashboard a představuje nejlepší praktiky pro tvorbu dashboardů. V praktické části práce jsou vytvořeny klasifikační modely pro predikci studijní úspěšnosti. Při vytváření modelů práce následuje kroky vybrané metodiky dobývání znalostí z databází. Poté je ve vybraném reportingovém nástroji vytvořeno řešení pokrývající problematiku studijní úspěšnosti na fakultě ekonomického zaměření vzorové univerzity. Toto řešení integruje vytvořené klasifikační modely.
Vedoucí práce: Miloš Maryška
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses