Analýza hospodaření politických stran a politických hnutí v letech 2017 - 2021 - Bačík, Josef (2023)
Tématem této bakalářské práce je analýza hospodaření nejvýznamnějších českých politických stran a hnutí v letech 2017-2021. Teoretická část se zabývá vymezením neziskového sektoru a politických stran a hnutí, právním rámcem vzniku, fungování a zániku politických stran a hnutí, a nakonec specifiky jejich financování, účetnictví a výkaznictví. Praktická část se pak zabývá samotnou analýzou zaměřenou na hospodaření, strukturu výnosů a nákladů, zadluženost a likviditu.