Vlastenský slovník historický - Malý, Jakub, 1811-1885 (Rohlíček & Sievers, 1877)
Slovník sestavený českým vlastencem, historikem a novinářem, obsahuje hesla vysvětlující pojmy vztahující se k dějinám českých zemí a historickým osobnostem.