Vlastenský slovník historický - Malý, Jakub, 1811-1885; Rohlíček a Sievers (firma) (V Praze : Rohlíček & Sievers, 1877)
Slovník sestavený českým vlastencem, historikem a novinářem, obsahuje hesla vysvětlující pojmy vztahující se k dějinám českých zemí a historickým osobnostem.
Keywords: dějiny; osobnosti; historický místopis; Česko; výkladové slovníky; biografické slovníky; history; celebrities; historical topography; Czechia; explanatory dictionaries; biographical dictionaries