O filosofii přítomnosti - Krejčí, František, 1858-1934 (Laichterův výbor nejlepších spisů poučných, 1904)
Kniha představuje souhrnný přehled tehdejší moderní filosofie z pera českého pozitivistického myslitele Františka Krejčího. Autor podává kritický a systematický výklad hlavních filosofických směrů přelomu 19. a 20. století a zkoumá vztah mezi filosofií a vědeckým poznáním. Kniha zachycuje vývoj moderního myšlení od Kanta po současné idealistické, materialistické a psychologické teorie.