O filosofii přítomnosti - Krejčí, František, 1858-1934 (V Praze : nákladem Jana Laichtera, 1904)
Kniha představuje souhrnný přehled tehdejší moderní filosofie z pera českého pozitivistického myslitele Františka Krejčího. Autor podává kritický a systematický výklad hlavních filosofických směrů přelomu 19. a 20. století a zkoumá vztah mezi filosofií a vědeckým poznáním. Kniha zachycuje vývoj moderního myšlení od Kanta po současné idealistické, materialistické a psychologické teorie.
Obsahuje bibliografické odkazy a rejstřík
Keywords: filozofie; filozofie a věda; filozofie a náboženství; pozitivismus; idealismus; filozofové; monografie; philosophy; philosophy and science; philosophy and religion; positivism; idealism; philosophers; monographs